HUOM! NÄITÄ SIVUJA EI PÄIVITETÄ ENÄÄ 4.12.2014 JÄLKEEN. LUE AJANTASAISET TIEDOT UUSILTA SIVUILTA: http://www.uniarts.fi/siba/sibelius-akatemian-nuorisokoulutus

 

Hae nuorisokoulutukseen

Sibelius-Akatemian nuorisokoulutus toteuttaa valtakunnallisesti tärkeää kulttuuritehtävää. Sen tavoitteena on saada musiikillisesti kyvykkäimmät nuoret jo ennen korkeakouluikää mahdollisimman korkeatasoisen musiikkiyhteisön ja musiikillisen oppimisympäristön piiriin. Nuorisokoulutuksella on merkittävä vaikutus Sibelius-Akatemian koulutuksen ja taiteellisen toiminnan saavuttamiin tuloksiin, ja moni nuorisokoulutuksessa opiskellut jatkaakin Sibelius-Akatemiassa myös tutkinto-opiskelijana.

Nuorisokoulutus on tarkoitettu Suomessa koulua käyville nuorille, joilla on erittäin hyvä musiikillinen koulutettavuus. Opiskelijoille laaditaan yksilölliset nuorisokoulutuksen opintosuunnitelmat, joissa otetaan musiikillisen koulutuksen tavoitteiden rinnalla huomioon myös peruskoulun ja toisen asteen koulutuksen oppimistavoitteet. Oppivelvollisuusiän jälkeinen nuorisokoulutus on aina myöhempään korkeakoulutasoiseen musiikkikoulutukseen tavoitteellisesti suuntautuvaa. Koulutuksen vastuuopettajina toimivat Jussi Siirala (klassinen musiikki), Roope Aarnio (kansanmusiikki) sekä Ari-Pekka Anttila (jazz).

Nuorisokoulutuksen opiskelijoilta peritään 340 euron (170 euroa/lukukausi) palvelumaksu.

Seuraava haku nuorisokoulutukseen

Hakuaika on 7.-27.1.2015. Sähköinen hakulomake julkaistaan www-sivuilla tammikuussa 2015.

>> Nuorisokoulutuksen valintaopas 2015 (pdf) <<