« Takaisin

Helsingin Kamarikuoro kantaesittää suomalaisten nykysäveltäjien yhteisteoksen Musiikkitalossa 1. joulukuuta

Helsingin Kamarikuoro kantaesittää tuoreen kuoronjohdon professorin, Nils Schweckendiekin johdolla Ilkka Hammon, Juhani Junkalan ja Lauri Supposen uuden koko illan teoksen 'Katukaupunki kamarikuorolle' Musiikkitalon Camerata-salissa 1. joulukuuta. Teos on kolmen säveltäjän yhteistyö runoilija Silja Järventaustan tekstiin. Konsertti on osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian konserttisarjaa.

Vuonna 2008 esikoisteoksensa 'Patjalla meren yli' julkaissut Silja Järventausta (s. 1977) on luonut sävellystä varten uuden tekstin 'Katukaupunki,' jonka lähtökohtien määrittelyyn myös säveltäjät ovat osallistuneet. Teksti sijoittuu tämän päivän Helsinkiin. Teos muodostaa yhden laajan tauottoman kokonaisuuden, jossa ihmisääntä ja kieltä valaistaan monipuolisesti.

Kamarikuoroa johtava Nils Schweckendiek (s. 1978) on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kuoronjohdon professorina tämän vuoden elokuusta alkaen. Schweckendiek on työskennellyt orkestereiden ja kuorojen kanssa ympäri Eurooppaa. Vuosina 2009–2013  hän toimi Ulmin oopperan kapellimestarina, ja on johtanut myös muun muassa Leipzigin oopperan kuuluisaa Gewandhausorchesteria.

Helsingin kamarikuoro aloitti toimintansa vuonna 1962 Radion kamarikuorona. Kuoro otti uuden nimensä käyttöön vuonna 2005. Helsingin kamarikuoro on yhä Suomen ainoa ammattilaulajista koostuva kamarikuoro.

Soikoon! – Helsingin Kamarikuoro, joht. Nils Schweckendiek
Ma 1.12.2014 klo 19.30
Camerata, Musiikkitalo
Liput toimituskuluineen: 17,50/11,50/6,50 € (Lippupalvelu), 15/10/5 € (Musiikkitalo)

 

Lisätiedot, kuvat, median vapaaliput, haastattelupyynnöt

Tuottaja Matti Leisma
p. 050 387 7310
matti.leisma@uniarts.fi