« Takaisin

Sibelius-Akatemian uusi kamariorkesteri debytoi perjantaina 12.12.

Yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa toimii jälleen oma kamariorkesteri, joka astuu lavalle Olaus Petrin kirkossa 12. joulukuuta. Uuden alun saavan toiminnan tarkoituksena on tarjota opiskelijoille lisää tutustumismahdollisuuksia orkesterisoittoon ja kamariorkesteriohjelmistoon.
 
Kamariorkesteri on kokoonpanoltaan ja luonteeltaan erilainen kuin sinfoniaorkesteri, vaikka samat instrumentit rivistössä esiintyvätkin.
 
- Pienemmässä kamariorkesterissa jokaisen muusikon soittopanos on tärkeä, eri lailla kuin suuressa orkesterissa. Muiden kuunteleminen ja hyvä yhteishenki on tärkeää, kapellimestari ja viulisti Tero Latvala kertoo.
 
Latvalan luotsaama kokoonpano esittää Franz Schubertin ja Joonas Kokkosen musiikkia. Schubert sävelsi syvällisen ja tunnepitoisen Tyttö ja kuolema -teoksensa alunperin jousikvartetille,  jonka Gustav Mahler sovitti myöhemmin jousiorkesterille. Teos edustaa Schubertin kypsää myöhäistuotantoa, kuten myös konsertin avausteos Quartettsatz, joka kietoo kuulijan unelmanomaisiin tunnelmiin. Joonas Kokkosen Musiikkia jousille (1957) oli säveltäjän läpimurtoteos. Se on ilmeikäs kokonaisuus, joka ammentaa vahvasti sinfonisesta ajattelusta.
 
Sibelius-Akatemian kamariorkesteri, joht. Tero Latvala
Pe 12.12.2014 klo 19.00
Olaus Petrin kirkko, Minervankatu 6, Helsinki
Vapaa pääsy
Franz Schubert: Quartettsatz, sovitus jousiorkesterille
Joonas Kokkonen: Musiikkia jousille
Franz Schubert: Tyttö ja kuolema, sovitus jousiorkesterille

 
 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Intendentti Anna Rombach
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
p. 040 710 4333
anna.rombach@uniarts.fi