Osallistava taiteellinen toiminta

 Kuule, minä sävellän!  Koulutus
 Projektit  Tapahtumat

 

Sibelius-Akatemian osallistava taiteellinen toiminta sisältää opintojaksoja, projekteja, tutkimusta sekä tapahtumia. Toiminta on käynnistynyt vuonna 1992 ja sillä on ollut matkan varalle useita eri nimiä: yleisökasvatus, yleisökoulutus, yleisötyö, Education-alan toiminta ja Luovat muusikon taidot (Luomus).

Näillä sivuilla pääsee tutustumaan tarkemmin, mistä kaikesta osallistavassa taiteellisessa toiminnassa on tällä hetkellä Sibelius-Akatemiassa kysymys.

 


Ajankohtaista yleisötyössä

« Takaisin

Kuule, minä sävellän! -projekti yhdistää orkesterit, musiikinopiskelijat, oopperan, nuoret ja ammattisäveltäjät

Nuoret säveltävät ammattilaisten johdolla yhteistyössä Musiikkitalon päätoimijoiden ja Suomen Kansallisoopperan kanssa. Sävellyskonsertti kuullaan 13. marraskuuta Musiikkitalon alalämpiössä.

Musiikkitalon päätoimijat Sibelius-Akatemia, Radion sinfoniaorkesteri ja Helsingin kaupunginorkesteri sekä Suomen Kansallisooppera ja Musiikkitalo jatkavat viime marraskuussa käynnistämäänsä yhteistyöhanketta New Yorkin filharmonisen orkesterin Credit Suisse Very Young Composers -koulutusohjelman kanssa.

Yläkouluikäisille suunnatussa Kuule, minä sävellän! -hankkeessa suomalaiset lapset ja nuoret säveltävät ammattisäveltäjien johdolla ammattiorkesterien soittajista kootulle orkesterille. Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen, orkesterisoitinten ja vanhan musiikin opiskelijat toimivat nuorten assistentteina ja ohjaajina.

Tänä syksynä nuoret säveltäjät ovat Espoon Lintumetsän, Olarin, Pohjois-Tapiolan ja Tapiolan kouluista sekä Vantaan Peltolan ja Hämeenkylän kouluista. Kouluttajina ovat säveltäjät Olli Kortekangas ja Riikka Talvitie sekä lehtori Riitta Tikkanen ja Ville Kyttälä Sibelius-Akatemiasta. Orkesterin jäsenet on koottu yhteistyöorganisaatioiden soittajista ja kapellimestarina toimii Giancarlo Rizzi Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalta.

Yhteistyö käynnistyy suunnittelu- ja demonstraatiojaksolla Musiikkitalossa loka-marraskuussa. Nuorten sävellyskonsertti kuullaan orkesterimuusikoiden soittamana marraskuun 13. päivänä Musiikkitalon alalämpiössä klo 16.

Projekti tarjoaa lapsille ja nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden säveltää omaa musiikkia ja kuulla oma sävellys ammattiorkesterin esittämänä. Kuule, minä sävellän -hankkeen toteuttamisen mahdollistaa Kordelinin säätiön tuki.

KUULE, MINÄ SÄVELLÄN!
Lasten sävellyskonsertti Musiikkitalon alalämpiössä 13.11.2012 klo 16, vapaa pääsy

 


 

Lisätietoja:
Lehtori Riitta Tikkanen, Sibelius-Akatemia p. 040 738 5412
Tapahtumakoordinaattori Juha Ahonen, Musiikkitalo p. 020 707 0406
Yleisöyhteistyön vastaava tuottaja Satu Ristlakki, Suomen Kansallisooppera p. 050 566 9786