Osallistava taiteellinen toiminta

 Kuule, minä sävellän!  Koulutus
 Projektit  Tapahtumat

 

Sibelius-Akatemian osallistava taiteellinen toiminta sisältää opintojaksoja, projekteja, tutkimusta sekä tapahtumia. Toiminta on käynnistynyt vuonna 1992 ja sillä on ollut matkan varalle useita eri nimiä: yleisökasvatus, yleisökoulutus, yleisötyö, Education-alan toiminta ja Luovat muusikon taidot (Luomus).

Näillä sivuilla pääsee tutustumaan tarkemmin, mistä kaikesta osallistavassa taiteellisessa toiminnassa on tällä hetkellä Sibelius-Akatemiassa kysymys.

 


Ajankohtaista yleisötyössä

« Takaisin

Peter och vargen valloitti koululaiset Musiikkitalossa

 

 

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat kutsuivat lähes 3 200 pääkaupunkiseudun ruotsinkielisten alakoulujen oppilasta opettajineen kahteen koululaiskonserttiin 12. syyskuuta. Taideyliopiston opiskelijoiden orkesteri Kaapo Ijaksen johdolla saatteli koululaiset Sergei Prokofjevin rakastetun Pekka ja susi -musiikkisadun maailmaan. Konsertin juonsi ja kertojan rooliin eläytyi näyttelijä Nicke Lignell.

Helsingin Musiikkitalon konserttisalissa järjestetyt, noin tunnin mittaiset konsertit päättyivät koko salin raikkaaseen yhteislauluun, joka oli Edward Elgarin Pomp and circumstance -teokseen ruotsiksi sanoitettu Barnens pomp.

Ennen konsertteja Sibelius-Akatemian lehtori Marina Lindholm oli koonnut Sibelius-Akatemian www-sivuille opettajien tueksi tietoa, jonka avulla oli helppo tutustua Prokofjevin teokseen, orkesterisoittimiin ja Musiikkitaloon jo etukäteen. Sivustolla muun muassa esitellään eri instrumentteja videoiden avulla ja valotetaan Pekan ja suden historiaa. Materiaali löytyy osoitteesta http://www5.siba.fi/art-and-research/audience-participation/peter-och-vargen/infor-konserten

Konsertin järjestämiseen on saatu tukea Svenska Kulturfondenilta.

Musiikkisatu Peter och vargen kuullaan myös koko perheen konserttina lauantaina 14.9.2013. Esitys on ruotsinkielinen.
Lue lisää: http://www5.siba.fi/whats-on1/-/events/event/8663