Osallistava taiteellinen toiminta

 Kuule, minä sävellän!  Koulutus
 Projektit  Tapahtumat

 

Sibelius-Akatemian osallistava taiteellinen toiminta sisältää opintojaksoja, projekteja, tutkimusta sekä tapahtumia. Toiminta on käynnistynyt vuonna 1992 ja sillä on ollut matkan varalle useita eri nimiä: yleisökasvatus, yleisökoulutus, yleisötyö, Education-alan toiminta ja Luovat muusikon taidot (Luomus).

Näillä sivuilla pääsee tutustumaan tarkemmin, mistä kaikesta osallistavassa taiteellisessa toiminnassa on tällä hetkellä Sibelius-Akatemiassa kysymys.

 


Ajankohtaista yleisötyössä

« Takaisin

Yleisötyölle oma verkkosivukokonaisuus


Mitä tapahtuu, kun lapset ja nuoret pääsevät tekemään musiikkia ammattilaisten kanssa? Entä miten koululuokassa voidaan valmistautua konserttikokemukseen? Miten yleisön ja esiintyjän yhteistyötä on tutkittu? Sibelius-Akatemian verkkosivujen uusi kokonaisuus esittelee kootusti sitä työtä, jota musiikkiyliopiston opiskelijat ja opettajat tekevät yhdessä erilaisten yleisöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Yleisön, esiintyjien, koulutuksen ja tutkimuksen monitahoista yhteistyötä ei aina voi sanallistaa. Se täytyy kokea, kuulla tai nähdä omin silmin. Siksi sivuille on kerätty havainnollisia esimerkkejä – videoita, nuottiesimerkkejä ja ääninäytteitä – lasten ja nuorten parissa tehtävistä osallistavan taiteellisen toiminnan projekteista. Lisäksi sivuilla on muun muassa linkkejä Sibelius–Akatemiassa aiheesta tehtyihin tutkimuksiin ja oppimateriaaleja musiikinopettajien käyttöön. Sivuilla esitellään myös akatemian opiskelijoilleen antamaa opetusta yleisön kanssa työskentelyyn.