« Takaisin

Sibelius-Akatemian seuraava opiskelijahaku järjestetään jo tammikuussa 2015

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian uusien opiskelijoiden hakuaika 5,5-vuotisiin ja 2,5-vuotisiin koulutuksiin sekä nuorisokoulutukseen on 7.-27.1.2015. Hakuaika koskee myös Sibelius-Akatemian sisällä pääaineen vaihtoa hakevia opiskelijoita.

Valintakokeita järjestetään pääosin huhti-toukokuussa. Kokeisiin on osallistuttava paikan päällä lukuun ottamatta koulutuksia, joissa pilotoidaan videohakua. Klassisen musiikin 2,5-vuotisen maisterikoulutuksen instrumenttiopinnoissa valintakoetilaisuus korvataan videotallenteella seuraavissa instrumenteissa: oboe, klarinetti, fagotti, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, baritoni, tuuba, lyömäsoittimet sekä kontrabasso.

GLOMAS-maisteriohjelman valintakoe on mahdollista tehdä myös Malesiassa Glomus Camp –tapahtuman yhteydessä. Tällöin hakuaika on jo 24.11.-5.12.2014. 

5,5-vuotinen kandidaatin ja maisterin tutkintoon johtava koulutus on suunnattu ensisijaisesti ylioppilastutkinnon tai vastaavan tutkinnon suorittaneille hakijoille. 2,5-vuotinen maisterin tutkintoon johtava koulutus on hakijoille, jotka ovat suorittaneet (alemman) korkeakoulututkinnon ja haluavat syventää musiikin alan osaamistaan maisteritasolla.

Lisätietoja hakemisesta ja valintaoppaat löydät Sibelius-Akatemian hakijasivustolta http://www5.siba.fi/fi/studies/apply-degree-student.

Nuorisokoulutuksen valintaopas löytyy täältä: http://www5.siba.fi/studies/junior-academy