Kauppakadun ja Koulukadun kulma, Seinäjoki

Taideyliopiston kuppila tarjoaa taidetta laidasta laitaan, olohuonetunnelmaa ja valoa lokakuun pimeyteen niin kahvila- kuin anniskeluravintolatuotteiden merkeissä. Tyhjillään oleva liiketila, entinen Duuni-yökerho muuttuu loka-marraskuun ajaksi Taideyliopiston Kuppilaksi, joka toimii samaan aikaan sekä kaupunkilaisille avoimena erilaisena hengähdyspaikkana että ikkunana Taideyliopiston maailmaan ja Sibelius-Akatemian toimintaan Seinäjoella.

Marraskuussa Kuppila on auki ainoastaan keikkailtoina.

Kuppilaa jatketaan marraskuussa!

Suosion johdosta Taideyliopiston kuppilan toimintaa päätettiin jatkaa vielä marraskuussakin, joskin pienemmässä mittakaavassa. Marraskuussa Kuppila on auki lähinnä keikkailtoina, jolloin luvassa on mm. Puhtin ja Antti Paalasen, Tallarin sekä ruotsalaisen FMH Trion kansanmusiikkikonsertit. Lue lisää täältä

 

 

 MARRASKUU                                                                                                 

Puhti & Antti Paalanen
✖ KE 12.11. klo 19
Haitarivelho Antti Paalanen ja ainutlaatuisen energinen ja viihdyttävä musiikkia, teatteria ja tanssia yhdistelevä Puhti keikkailevat kumpikin levynjulkaisun merkeissä. Palkeet pauhaa kun Antti Paalanen soittaa tunnelmia syyskuussa julkaistulta "Meluta"-levyltä ja Puhti esittää kesällä ilmestyneen "Pahan laulu" -levyn materiaalia.

Lippu 5 €
  KONSERTTI     
 
 
Tallari
✖ TO 13.11. klo 19
Tule kokemaan kansanmusiikin ammattiyhtye Tallarin uudistunut sointi ja ainutlaatuisen lämmin tunnelma!

Lippu 5 €
  KONSERTTI    

 

Rundi3: Maija Kauhanen, SO III & Stringpurée Band
✖ TI 25.11. klo 19
Rundi3-yhteiskiertueen pääosassa ovat kolmen nuoren naisartistin luotsaamat yhtyeet, joiden musiikki etsii kokeellisia esitys- ja tulkintatapoja! Luvassa on valloittavaa rytmimusiikkia monin maustein: mm. sähkökanteletta ja viisikielistä viulua yhdistettyinä perinteisiin pop-rock-soittimiin. 
 
Lippu 5 €
  KONSERTTI     
 
 
Kuppilan jamit
✖ KE 26.11. klo 19 alkaen
Tatsi ry:n rytmimusiikkijamit Kuppilassa. Tule kuuntelemaan ja nauttimaan musiikista tai hyppää lavalle mukaan jamittelemaan housebandin kanssa! Talon puolesta löytyy kitara, basso, rummut ja sähköpiano.
 
Vapaa pääsy!
  KONSERTTI     
 
Lakeuksilta Taalainmaalle: FMH Trio (SWE) ja Piia Kleemola
✖ TO 27.11. klo 19
Polskantäyteistä huippuviulismia Etelä-Pohjanmaalta ja Ruotsista!
 
Lippu 5 €
  KONSERTTI    
 
 
Joulumarkkinat
✖ PE-LA 28.-29.11.
 
Näytteilleasettajat myyvät ihania ja laadukkaita käsitöitä piparimuoteista lastenvaatteisiin. Joulumarkkinoilla mukana myös Seinäjoen seudun nuorkauppakamarin ja MLL:n järjestämä Joulupuu-keräys. Kahvila avoinna lauantaina klo 10-19, perjantaina ei tarjoilua.
 
LA 29.11.
Klo 12 Tonttuohjelmaa ja lauluja koko perheelle, vapaa pääsy
 
Klo 17  Lauluja Seinäjoen Kansan Näyttämön näytelmästä Parisuhteen patolokiaa, mukana Arto Juurakko lausumassa runojaan, sekä Improvisaatioteatteri Improkultti
Liput 8 € (kahvila avoinna)
 
 

Lokakuun ohjelma

Kuppilan ohjelma muodostuu taideyliopistolaisten esityksistä ja teoksista. Ohjelmassa on luvassa mm. piknik-konsertteja, livesäestetty mykkäelokuvanäytös, klassista musiikkia, folkpunkia, kuvataidetta, luentoja, improvisaatioklubeja, sparrausklinikoita sekä kokonainen kansanmusiikkipäivä.

 

 7.-12.10.                                                                                                       

Taideyliopiston kuppilan avajaiset      
✖ TI 7.10. klo 10-18
Tervetuloa nauttimaan musiikkiesityksistä ja kahvitarjoilusta sekä tutustumaan muodonmuutoksen saaneisiin tiloihin!
  KONSERTTI  

 
Tohtori Caligarin kabinetti - säestetty mykkäelokuva   
✖ KE 8.10. klo 18.30
Raina ry:n kanssa yhteistyönä toteutetussa elokuvanäytöksessä esitetään mykkäkauhuelokuva vuodelta 1920. Visuaalisesti näyttävän elokuvan ahdistavaa tunnelmaa säestää livenä Laitakaupungin orkesteri. Elokuva IMDb:ssä  ► Rainan tapahtuma Facebookissa
  KONSERTTI      ELOKUVA/VIDEOTAIDE      MONIGENRE  
 
 
Tiia Vanhatapion sparrausklinikka   
✖ PE 10.10. klo 13-14.30
Tiia Vanhatapion sparrausklinikka luovan alan yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville! Vanhatapio & Saksi -toimisto pystyy & kykenee mm. brändiprofilointiin, tuotesuunnitteluun, filmeihin ja graafisiin ilmeisiin. Vain ennakkoilmoittautuneille. Järjestää Frami Oy:n Roihu-hanke ja Kulttuuriosuuskunta Kick! yhteistyössä SADW:in kanssa. ► Lisätietoa
  LUENTO  
 
 
Kylien kulmilta kaupunkiin - kansanmusiikkipäivä Seinäjoella   
✖ LA 11.10. klo 11–19
Kylien kulmilta kaupunkiin eli Folklinkin kansanmusiikkipäivä tarjoaa ohjelmaa kaikenikäisille. ► Lisätietoa
 
11:00 Maaseudun elämää
Koko perheelle suunnatussa konsertissa Rytmisoppa-orkesteri johdattaa yleisönsä maaseudun tunnelmiin.
 
14:00 Emma-valssista Pikkusyntiseen
Pelimannimusiikkia ja yhteislauluja senioreille. Esiintyjänä Jalasjärven kaksiriviset.
Vanhustenviikon ohjelmaa.
 
17:00 Täysin palkein
Kaksirivisen haitarin teemakonsertissa esiintyvät soittimen perinteiset taitajat sekä uudistajat.
 
  KONSERTTI  

 

Silta-näyttely
TI-PE 7.-16.10
Seinäjoen kaupungin yhteistyössä Aalto-yliopiston, Oulun yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa järjestämän, arkkitehtiopiskelijoille tarkoitettuun suunnittelukilpailuun osallistuneita töitä. Kilpailussa suunniteltiin kevyen liikenteen siltoja Seinäjoelle Itikanmäelle sekä Kyrkösjärvelle.
  NÄYTTELY  

 

 

 13.-19.10.                                                                                                       

Folklink - avoimet treenit
✖ MA 13.10. klo 10-18
Folklink-kansanmusiikkiyhtye harjoittelee kansanmusiikin opetusmateriaalipaketin äänityksiä varten. Ohjelmistossa lapsille suunnattua eteläpohjalaista kansanmusiikkia. Tule vaikka kahville ja seuraa samalla yhtyeen harjoituksia.
  KONSERTTI  

 

Jamihautomo & kansanmusiikkijamit
✖ KE 15.10. klo 19
Jamihautomossa (klo 19) opetellaan usein soitettuja pelimannijamikappaleita osallistujille sopivalla tempolla ja rennolla otteella. Kansanmusiikkijameissa (klo 20) nautitaan yhteissoiton riemusta ja soitetaan mm. aiemmin illalla opittuja kappaleita. Ota soittimesi mukaan ja liity seuraan! ► Lisätietoja
  KONSERTTI       OSALLISTAVA  

 

Luentokonsertti: Tummuvan illan tupa
✖ TO 16.10. klo 19

Viulun ja ihmisäänen hämmästyttävän monisävyinen yhdistelmä on inspiroinut Hanni Autereen tunnelmallisiin viululaulusävellyksiin. Hän on työstänyt musiikkiaan sekä muusikkouttaan myös taiteellisen tohtorintutkinnon muodossa. Luentokonsertissaan Autere kertoo viulun ja ihmisäänen yhteistyöstä ja esittää tälle yhdistelmälle säveltämiään kappaleita. Yleisö voi vapaasti esittää kysymyksiä musiikin tekemisestä, viululaulamisesta tai vaikkapa taiteellisen tohtorintutkinnon tekemisestä Sibelius-Akatemiassa.

  KONSERTTI      LUENTO  
 
 
Piknik-lounaskonsertti: J-P Piirainen
✖ PE 17.10. klo 11.30
Ota lounaseväät mukaan ja tule nauttimaan elävästä musiikista lounastunnillasi! J-P Piirainen on nuori ja energinen, Joensuusta lähtöisin oleva kitarataiteilija ja kansanmuusikko. Uutta kansanmusiikkia soittava kitaristi on tehnyt tutkimusmatkan kitaran eri soittotyyleihin ja luonut uniikin tyylin ja soundin. Hänen intohimonsa kitaramusiikkia ja kansanmusiikkia kohtaan yhdistyy valtavaan määrään energiaa ja soittamisen iloa, joista syntyy käsite Nordic Guitar Music. Musiikki koostuu omista sävellyksistä ja pohjoismaisesta perinnemusiikista uudella twistillä! Konsertti alkaa klo 11.30.
  KONSERTTI  
 
 
Näyteikkunakonsertti: Duo Pop'n Go
 LA 18.10. klo 22 -
Pysähdy iltakävelylläsi seuraamaan Kuppilan näyteikkunan musiikkiperformanssia! Duo Jonna Pirttijoki & Henna-Maija Vannemaa esittävät tyylikkäitä sovituksia pop- ja rock -kappaleista 1970-luvulta näihin päiviin harmonikan ehdoilla.
  KONSERTTI      PERFORMANSSI  
 
 
Tiitus Petäjäniemi
✖ 20.-31.10.
Kuvataideakatemian opiskelija Tiitus Petäjäniemen taidenäyttely on esillä Kuppilassa kaksi viimeistä lokakuun viikkoa.
  NÄYTTELY  
 
 
 20.-26.10.                                                                                                       
 
Graduseminaari: Rytmimaisteriopiskelijat
✖ MA 20.10. kl0 10-16
Populaari- ja kansanmusiikin maisteriopiskelijat esittelevät työstämiään pro gradu -töitä, minkä jälkeen he käyvät ohjaajiensa kanssa julkista seminaarikeskustelua tutkielman sisällöstä. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja tutkimuksenteosta tai kyseisestä aihealueesta iloisessa hengessä. Opiskelijat ovat Sibelius-Akatemian ja Tampereen yliopiston yhteisestä Rytmimaisteri-koulutuksesta, jonka opetus tapahtuu Seinäjoella.
  LUENTO  
 
 
Laitakaupungin orkesterin kauhukuunnelman avoimet treenit
✖ KE 22.10. klo 11-18
Laitakaupungin orkesterin ja näyttelijä Mia Vuorelan myöhäisillan kauhukuunnelman avoimet treenit. Kuunnelman esitykset ovat Seinäjoen kaupunginteatterilla 1.-2.11. ► Lisätietoja
  KONSERTTI   
 
 
Klassisen musiikin jamit
✖ KE 22.10. klo 19-22
Nappaa soittimesi kainaloon ja tule mukaan klassisen musiikin jameihin! Jameja vetävät Antti Honkanen ja Maria Besis.
  KONSERTTI       OSALLISTAVA  
 
 
Improklubi: Korvat auki ensemble
✖ TO 23.10. klo 19-22
Korvat auki ensemble on keväällä 2013 perustettu 5-12 henkinen elektroakustinen improvisaatioyhtye, joka koostuu säveltäjistä, muusikoista ja nykymusiikin ystävistä. Yhtyeen taustalla on legendaarinen Korvat auki -yhdistys, jonka perustivat nykymusiikin aktivistit ja tekijät 70-luvulla. 
  KONSERTTI      PERFORMANSSI  
 
 
Piknik-lounaskonsertti: Duo Kurtti & Kiprianoff
✖ PE 24.10. klo 11.30
Ota lounaseväät mukaan ja tule nauttimaan elävästä musiikista lounastunnillasi! Esiintymässä Duo Kurtti & Kiprianoff, joka esittää jazz- ja soul-vaikutteista musiikkia. Ohjelmisto koostuu tunnelmallisista jazz-standardeista ja groovaavista soul-klassikoista. Mausteena sopassa on myös muun muassa suomalaista musiikkiperinnettä sekä ulkomaisia musikaali- ja  pop-kappaleita duon väkevinä sovituksina. Jazz-hengen mukaisesti musiikki sisältää runsaasti improvisaatiota. Laulu: Heidi Kurtti, kitara: Timo Kiprianoff. Konsertti alkaa klo 11.30.
  KONSERTTI   
 
 
Synteesi-klubi: Riku-Pekka Kellokoski & Antero Square /w VJ Joonas Suomalainen
✖ PE 24.10. klo 19
Synteesi-klubi tuo yhteen videotaiteen ja kaksi erilaista artistia kokeellisuuden ja elektronisen musiikin välimaastosta luoden spontaaneja liitoksia aistien välille.
  KONSERTTI      ELOKUVA/VIDEOTAIDE      MONIGENRE  
 
 
Soiva muotinäytös: Mekkotytöt & Mustava
✖ LA 25.10. klo 14
Mekkotytöt on Maija Pokelan ja Jutta Rahmelin muodostama voimakaksikko, joka luo omaa musiikkia ammentaen inspiraationsa pohjoismaisesta soitto- ja lauluperinteestä sekä improvisaatiosta. Konsertin aikana muusikot esittelevät eteläpohjalaisen Mustavan asuja. ► Mekkotytöt  ► Mustava 
  KONSERTTI      MONIGENRE       NÄYTTELY  
 
 
Näyteikkunakonsertti: VH ENSMPLE
 LA 25.10. klo 22 
Pysähdy iltakävelylläsi seuraamaan Kuppilan näyteikkunan musiikkiperformanssia! VH ENSMPLE on ehdottoman energinen ja akateeminen folkpunk-kaksikko, joka ottaa musiikillaan kantaa Suomen ja maailman tärkeisiin asioihin. VH ENSMPLEn esiintyminen on fyysistä, vapaata ja pyyteetöntä ja VH:n vahvasta visuaalisuudesta tunnetut show't sisältävät musiikillisen annin lisäksi otteita nykytanssista sekä interaktiivista kommunikointia yleisön kanssa. 
 
HUOM! Näyteikkunakonsertti siirretään Kuppilan sisätiloihin sään vuoksi.
Kuppilan baari ei ole auki konsertin aikana.
  KONSERTTI      PERFORMANSSI  
 
 
Tiitus Petäjäniemi
 20.-31.10.
Kuvataideakatemian opiskelija Tiitus Petäjäniemen taidenäyttely on esillä Kuppilassa kaksi viimeistä lokakuun viikkoa.
  NÄYTTELY  

 

 27.-31.10.                                                                                                       

Rytmimusiikkijamit
✖ KE 29.10. klo 19-22
Suositut rytmimusajamit Taideyliopiston kuppilassa! Yhteistyössä Tatsi ry.
  KONSERTTI       OSALLISTAVA  
 
 
PERUTTU!  Improklubi: Suunta Trio
✖ TO 30.10. klo 19
Valitettavasti Suunta Trio on joutunut peruuttamaan esiintymisensä sairastapauksen vuoksi.
Kuppila on auki klo 10-20.
Suunta-yhtyeen musiikissa kohtaavat suomalais-ugrilaisten laitumien haliat soitot, tanssin maanitukset, itkuvirsi, improvisaatio ja runolaulun maailma. Herkkää voimaa ja mielikuvituksellisia äänimaisemia muinaisin soittimin; ihmisen ääni soi moniulotteisesti yhdessä kanteleen, puhaltimien ja lyömäsoitinten rikkaan äänimaailman kanssa. Trion musiikki perustuu improvisaatioon, joten jokainen esityskerta on ainutlaatuinen.
  KONSERTTI      PERFORMANSSI  
 
 
Piknik-lounaskonsertti: Nejc Grm
✖ PE 31.10. klo 11.30
Ota lounaseväät mukaan ja tule nauttimaan elävästä musiikista lounastunnillasi! Konsertti alkaa klo 11.30.
Sibelius-Akatemiassa opiskeleva palkittu slovenialainen hanuristi esittää teoksia aina barokkimusiikista suomalaisten nykysäveltäjien tuotantoon.
 
Alunperin ilmoitettu Erle Kont joutui perumaan esiintymisensä.
  KONSERTTI   
 
 
Lokakuun päätösklubi
✖ PE 31.10. klo 19 alkaen
Kuppilan päivittäinen aukiolo päätty lokakuun myötä. Juhlitana onnistunutta lokakuuta hyvällä meiningillä!

19.00 Duo Besis & Honkanen
Maria Besis (huilu) ja Antti Honkanen (kitara) avaavat klubin ohjelman klassisen musiikin tahtiin.

21.00 Duo Pop'n Go
Hurmaavat Jonna Pirttijoki ja Henna-Maija Vannesmaa näyttävät, miten pop- ja rock-klassikot taittuvat kahden haitaristiladyn käsittelyssä.

Letkeää taustamusiikkia soittaa DJ Läski-Teemu klo 18 alkaen.

  KONSERTTI   

 

Tiitus Petäjäniemi
 20.-31.10.
Kuvataideakatemian opiskelija Tiitus Petäjäniemen taidenäyttely on esillä Kuppilassa kaksi viimeistä lokakuun viikkoa.
  NÄYTTELY